A túl savas környezet a szervezetben kedvezőtlen hatással van a szervekre, a csontokra, a bélrendszerre, a bőrre. Hajlamosabbá tesz a fertőzésekre és a betegségekre.
A test a stressz és a rossz étkezés miatt savasodhat el. A feldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása kimossa a szervezetből a fontos ásványi anyagokat és így befolyásolhatják a test pH értékét.
Azok az élelmiszerek, amelyek a szervezet savasságát első sorban okozzák: a szója, a gabonafélék, a hús és a tejtermékek. A cukor, a feldolgozott élelmiszerek, a kávé, a cukorpótlók, az alkohol és a génmódosított ételek mellett.
20 jel, hogy savas a szervezet:
- Gyomorproblémák, mint puffadás, emésztési zavarok, savas reflux.
- cukorbetegség
- mellkasi diszkomfort
- gombás fertőzések
- tartós köhögés
- csontritkulás
- bőrproblémák, mint ekcéma, pattanások, kiütés és dermatitis
- gyenge immunrendszer
- orrmelléküreg gyulladása
- ízületi fájdalom
- felesleges nyálka
- allergiás reakciók
- lyukas fogak, érzékeny íny
- isiász
- tartós fáradtság
- húgyhólyag- és vesefertőzések
- szív- és érrendszeri károsodások savas plakkok által – magas a szívroham és a stroke veszélye
- Alzheimer-kór, Parkinson-kór és demencia
- súlygyarapodás
- rossz mentális állapot
Íme 6 módszer a test lúgosítására:
- A testben található méreganyagok megfelelő mennyiségű víz ivásával csökkenthetőek.
- A legjobb lúgosító a citromos víz.
- Egyél több gyümölcsöt, diót, olajos magvakat.
- Egyél rendszeresen zöldségeket. Lúgosítják a testet.
- Tartózkodj a savas ételektől: kávé, kóla, szója, pattogatott kukorica, hús, cukrászsütemény, tejtermékek, mesterséges édesítőszerek, fehér ecet, alkohol, tengeri ételek, hal és búza.
- Ne fogyassz génmódosított élelmiszereket.
Próbáld kerülni a stresszt és a nehéz helyzeteket.