Az OTP nevében szélhámoskodnak – az enydesknél gyanússá váltak – lopják a pénzünket és a telefonszámainkat
Hacker stealing dollars from bank

Szóval az úgy kezdödött, hogy hívtak egy ismeretlen mobilszámról – 30 987 45 83 -én meg kíváncsiságból felvettem . Hátha kapás van….Molnár Melinda keresett a bank belbiztonsági osztályáról.  Csuda meggyözően alakította a szerepét.  Csöpögött a jószándékú segíteni akarástól. Rám ijesztett, Nagy Zsolt Kecskemétről  három 20 ezer forintos utalást kezdeményezett a számlámról  és érdeklödött kaptam e ezekről jóváhagyó SMS-ket.  Nem, informáltam és elárultam , hogy semmiről nem tudok. Nagy a baj konstatálta – s mondta maradjak átkapcsol a számítástechnikai osztályra.  Itt Kovács Dávid jelentkezett – kezdtett kilógni a szőrös lóláb. Mondtam is itt csupa Molnár, Tóth, Kovács és Szabó meg Nagy dolgozik….? Figyelmeztetett, nem ő tehet arról, hogy ilyen szép magyar neveket ragasztott rájuk a családjuk.  Szóval elcseverésztünk és vártam mikor jönnek elő a farbával.  Nem nagyon késlekedtek, kérdezték a bankban vagyok e a gépemen …. igennel feleltem – lecsaptak, akkor most megcsípjük ezeket a csalókat – csak töltsem le az enydesket. Na mondom fiúk, játszunk egy kicsit – magyarázzátok már el mi is ez az aplikáció.  Elmondták, persze , hogy eszembe ágába sem volt semmit letölteni – de kérésükre, hogy milyen számot látok mondtam hat nyerőt – este meg is játszom az eurojackponton.  Megizzadtak, kérték vegyem fel a szemüveget, mert nem stimmelnek a számok. Kérdeztem, honnan tudják, előttem sajnos csak ezek láthatók.  Majd elvesztették a türelmüket és minden őket illető szép jelzővel elláttak – hogy a vén hülye nem ismeri a számokat…

Ami különös ezek a csalók olyan számról jelentkeztek be, amelyeket klónoztak. Azaz  ennek az eredeti tulajdonosa Gál istván és elmondása szerint nem is tudja, visszaéltek a telefonjával. Utoljára ilyenről akkor hallottam amikor még a hatvanas analóg mobilok léteztek. Akkoriban esettt meg, hogy egy pécsi autószerelő rendre a nejem számáról telefonálta körbe a világot. Cirka félszázezer forinttal károsított meg, de a bíróság leszarta …. nem bizonyított, hogy azt a sok ismeretlen számot nem én hívogatttam. Hiába buktattam le őket , a Westel 450 kijelentette, a számaikat nem lehet klónozni. Ami hazugság volt – mert igen is lehetett – a fél ország ezt csináltak, a leleményesek mások számláinak terhehére csevegtek.

Jelentettem a mostani sztorit a rendőrségen . Hozzátéve, ezeknek a trükkös tolvajoknak a telefonját nem tudtam rögzíteni, csak írásban jegyeztem fel miket kérnek.  A nagy kérdés, hogy ezek a jó emberek naponta mennyi banki ügyfelet károsítanak meg, hány embert vernek át büntetlenül.  Van ugye ez a pegazus -féligló-ember aplikáció – most ha ez csüngött volna a számomon mennyivel könnyebb lenne lefülelni ezeket.  Állítólag ukránok és nagyban csinálják a hozzám hasonló idős emberek átejtéses megtévesztését. Annyian nem lehetnek, hogy egy hét alatt nem nem lehettne őket megcsípni, csak akarni kellenne. Veszélyesek, mert nagyon jól játszák a szerepüket, ez a Melinda például óriásit alakított, amikor figyelmeztett, 5 évi őrzik a hangfelvételt, ne, hogy már olyat mondjak amibe a bank beleköthet.