Avi/ujkelet.live

A háború 282. napja: Négy 20-as éveiben járó személy megsérült vasárnap kora délután egy gázolásos terrortámadás következtében a 44-es úton, a Nir Cví kereszteződésnél, Izrael középső részén. A sérülteket kórházba szállították, egyikük állapota válságos, kettőé súlyos, a negyedik pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az egyik súlyos sérültet lőtt sebekkel szállították kórházba. A terroristát, egy izraeli arab kelet-jeruzsálemi lakost, ártalmatlanították.

A terrorista ártalmatlanítása:

A rendőrség nagy erőkkel van a helyszínen. Avi Bitton felügyelő, a központi körzet parancsnoka, közölte: „A helyszínre érkező rendőri erők úgy értesültek, hogy gázolásos terrortámadásról van szó, egy terrorista, aki keletről érkezett, számos izraelit elgázolt a helyszínen. Megfordult és végrehajtott egy újabb terrortámadást. Négy izraeli sebesültünk van, az egyikük válságos állapotban van. A határrendészet csapata azonosította a terroristát, konfrontálódott vele és ártalmatlanította, miközben a járművében ült.”

A terrortámadásra azt követően került sor, hogy Izrael tegnap megkísérelte likvidálni a Hamász terrorszervezet rangsorában másodikat, a katonai szárny vezetőjét, Mohamed Deifet. A Hamász tegnap „az ellenállás fokozására” buzdította a palesztinokat Júdea és Szamáriában és Kelet-Jeruzsálemben.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2ltdvk

The post Gázolásos terrortámadás Ramle mellett – 4 sérült first appeared on Új Kelet Live.