Avi/ujkelet.live

A háboru 290. napja, Júdea és Szamária: A rendőrség hétfőn felfedte, hogy Ibrahim Manszúrt, egy húszas éveiben járó palesztint, Bidu faluból letartóztatták azzal a gyanúval, hogy július 8-án meggyilkolta a 40 éves Jocháj Avni büntetés-végrehajtási alkalmazottat otthonában, Givon Hahadasában.

A gyanúsított letartóztatása:

A gyanúsítottat, aki betört Avni házába, egy nappal a holttest megtalálása után letartóztatta a Sabak belbiztonsági szolgálat és a különleges erők.

Avnit egy késsel a nyakába találták meg, miközben a háza kigyulladt. A szemközti házban lakó szomszéd elmondta, hogy a gyilkosság idején hajnali 03:00 körül kiabálást hallott.

Jocháj Avni:

Miután Avni nem vette fel a kapcsolatot a családjával, nem ment dolgozni és nem reagált a telefonhívásokra, a Börtönszolgálat emberei a házához mentek. Egy zárt és füstölő házat találtak és kihívták a rendőrséget és a tűzoltóságot. A tűzoltók betörtek a házba, Avnit a nyakán és hasán szúrt sérüléseket találták, a helyszínen meghalt.

A Börtönszolgálat biztosa a bírósági tárgyaláson azt állította, hogy ,,az őr meggyilkolása terrortámadás”. A Börtönszolgálat szerint még ha az incidens bűnügyi háttérű is, a gyilkosságnak nacionalista indítéka volt, és ezt bizonyítja Avni meggyilkolásának brutális módja. Manszúr néhány hónappal ezelőttig biztonsági fogoly volt, és kapcsolatban állt a Hamász terrorszervezettel.


Terrorsejt: Meghiúsításra került egy túszejtési terv, melyre terroristák készültek Jerikó térségéből, jelentette hétfőn a Sabak belbiztonsági szolgálat. Az akció során a biztonsági erők lokalizálták a gödröt, melyben a túszokat akarták fogva tartani.

A Sabak, az Izraeli Védelmi Erők és a rendőrség közös műveletében a közelmúltban kihallgatásra őrizetbe vették a 19 éves Mohamed Tarikot és a 20 éves Amin Qatast, Akabat Dzsabr menekülttábor lakosait, annak gyanújával, hogy terrorsejtet hoztak létre az izraeli erők és civilek elleni támadások végrehajtására.

Jobbról: Mohamed Tarik és Amin Qatas

A Sabak szerint a sejt harmadik tagját a Palesztin Hatóság biztonsági erői vették őrizetbe.

A Sabak vizsgálata feltárta, hogy a két terrorista terrorsejtet hozott létre, fegyvereket vásárolt, további terroristákat toborzott, és terrortámadást tervezett izraeliek elrablására, valamint lövöldözős és robbantós terrortámadásokat az izraeli erők ellen. A terrorsejt az egyik terrorista háza közelében egy gödröt is ásott, ahol a túszul ejtett személyeket tervezték elrejteni. A gödör nyílását földdel és deszkával borították be.

A biztonsági erők egy „Carlo” típusú fegyvert, egy robbanóeszközt, egy mellényt, rádiókat és katonai egyenruhákat találtak, amelyek az terrorsejthez tartoztak.

A múlt héten vádat emeltek a terroristák ellen a hadbíróságon súlyos biztonsági vétségek, köztük csoportos emberrablás megkísérlése miatt.

The post 1 gyilkossági ügy és 1 túszejtést tervező terrorsejt lebuktatása first appeared on Új Kelet Live.