Avi/ujkelet.live

A háború 305. napja: Az Iron Dome nevű innovatív számítógépes játékot nemrégiben fejlesztette ki izraeli tartalékosok egy csoportja, hogy segítsen enyhíteni a feszültséget és a stresszt a rakétatámadások során, jelentette kedden a KAN közszolgálati műsorszolgáltató.

A kifejezetten gyerekeknek és tinédzsereknek tervezett játék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elfogják a virtuális rakétákat, és így elvonja a figyelmüket a feszült helyzetről.

A játék egyedisége az aktiválási mechanizmusban rejlik: csak akkor használható, ha az ország valamely területén rakéta- vagy drónriadó aktiválódik, és akkor is csak másfél perc múlva, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felhasználók már védett területen vannak. A játékhoz tartozik még egy pontozási rendszer és egy országos ranglista is, hogy fokozza a versenyt.

A játék tegnap indult, és máris pozitív visszajelzéseket kap. ,,Már több ezer regisztrációt látunk az oldalon, és az emberek kezdik használni. Végeredményben arra számítunk, hogy csend lesz az országban, és a játék egyáltalán nem fog működni, de ha már ez a helyzet, akkor legalább megpróbálunk olyat alkotni, ami megkönnyíti és jót tesz” – nyilatkozta az egyik fejlesztő a KAN közrádiónak.

A fejlesztőcsapat reméli, hogy a játék segít egy kicsit a gyerekek és fiatalok lelki állapotának javításában ebben a kihívásokkal teli időszakban. A játék bárki számára ingyenesen elérhető.

The post Az izraeli játék, amely riadó idején oldja a feszültséget first appeared on Új Kelet Live.