Avi/ujkelet.live

A háború 313. napja, déli front: Az elmúlt nap során a Nahal-dandár csapatai a dél-gázai Rafah Tel Szultán negyedében megöltek számos fegyveres terroristát és rengeteg fegyvert találtak, köztük tárakat, gránátokat, töltényeket és robbanóeszközöket.

A 252. hadosztály a Gázai övezet középső részén, a Netzarim folyosón a rajtaütések során terror-infrastruktúrákat semmisített meg és terroristákat likvidált.

A 16. Jeruzsálem dandár harcmérnöki csapatai lerombolták a Hamász terrorszervezet orvlövész posztjait és terror-infrastruktúráit.

Mindeközben a 7. dandár és az ejtőernyősök folytatják műveleteiket a dél-gázai Khan Juneszben.

Az elmúlt nap során a légierő csapást mért több mint negyven terrorcélpontra a Gázai övezetben, köztük a Hamász terror-infrastruktúráira: katonai épületekre, ahonnan páncéltörő rakétákat lőttek ki és terroristákra, akik veszélyt jelentettek az erőkre.


Cáfolat: Miután a Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah legutóbbi beszédében azt állította, hogy a Ramat David légibázist kiürítették, „Alef” ezredes, a bázis parancsnoka reggel a katonai rádiónak nyilatkozva kijelentette: ,,Aki akar, jöjjön és látogasson meg itt. [Naszrallah] a bázisokra összpontosítja a figyelmet, tudjuk, hogy nyitva van a szeme, és nagyon szeretném, ha csak engem venne célba és nem a polgárokat – meg fogunk birkózni ezzel.”


Akkó: Az izraeli hadsereg délelőtt közölte, hogy elfogórakétát lőtt ki ,,egy gyanús légi célpontra” a tenger felett Akkó partjainál. A szirénák az irányelveknek megfelelően nem aktiválódtak. Egyelőre nem világos, mi volt a célpont, és téves azonosításról van-e szó.


Adatok: A Védelmi Minisztérium rehabilitációs központja szerint október 7 óta mintegy 10 056 katona, 68%-uk tartalékos, érkezett hozzájuk, köztük poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenvedők.

Körülbelül 3500-an, vagyis a háború alatt a rehabilitációs központba kerültek 35%-a szenved PTSD-ben vagy más, trauma által okozott mentális zavarban. További 37 százalékuk fizikai sérülést szenvedett.

A rehabilitációs központ a korábbi háborúk mintegy 62 000 sebesült veteránjával is foglalkozik. Az előrejelzések szerint 2030-ra a központban mintegy 100 000 embert kezel majd, akiknek legalább a fele PTSD-ben szenvedő lesz.

The post Mindeközben Gázában és a háború adatai first appeared on Új Kelet Live.