Avi/ujkelet.live

A háború 329. napja, Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határrendészet pénteken tűzharcban és drónnal likvidálta a Hamász terrorszervezet dzsenini katonai szárnyának vezetőjét két másik terroristával együtt.

Az azonosítást követően a határrendészet fedett erői a Sabak hírszerzési információk alapján tevékenykedtek és tűzharcban megölték Wisszam Hazemet, aki egy autóban volt két másik terroristával.

Hazem számos lövöldözős és robbantásos terrortámadásban vett részt valamint irányított, és további terrortámadásokat mozdított elő.

A másik két operatív elmenekült, de nem sokkal később drónnal megölték őket. Ők is a Hamász terrorszervezet tagjai voltak, akik Hazem alatt dolgoztak, és részt vettek lövöldözős terrortámadásokban, többek között izraeli közösségek ellen a biztonsági kerítés közelében.

Az autóban és a terroristáknál gépkarabélyokat, egy kézifegyvert és más fegyvereket találtak.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.


Déli front: A 98. hadosztály befejezte hadosztály szintű műveleteit a dél-gázai Khan Juneszben és Deir al-Balachban, közel egy hónapig tartó manőverezés után a föld felett és alatt.

A művelet során az erők megöltek mintegy 250 terroristát, és leromboltak több tucat terror-infrastruktúrát. Az elit Jahalom harcmérnöki egység és a 7. dandár erői lokalizáltak és leromboltak hat alagutat, melyek összesen kilométer hosszúak voltak. A járatok egy részében olyan létesítmények voltak, melyek lehetővé tették a terroristák lakhatását, valamint fegyverek is voltak bennük. A csapatok az alagutakban terroristákat öltek meg.

A 7. dandár Khan Juneszben és Deir al-Balachban fegyvereket talált és több tucat harci létesítményt semmisített meg. A 77. zászlóalj rajtaütést hajtott végre a Hamász központi előörsén Deir al-Balachban, és hadianyagokat, rakéta kilövőket és hírszerzési dokumentumokat találtak. A Jahalom harcmérnöki egységgel lokalizáltak és megsemmisítettek egy alagutat, amely a terroristák harci hálózatának részét képezte.

Az ejtőernyősök a Khan Junesz nyugati és keleti negyedében voltak bevetve. Az erők zsúfolt térben és sokemeletes épületekben tevékenykedtek. Ezenkívül az ejtőernyősök és a Jahalom egység közös hadműveletében megtalálták hat izraeli túsz holttestét: Avraham Munder, Alex Danzig, Nadav Popplewell, Chaim Peri, Joram Metzger és Jagev Buchstav. Mindegyikük életben volt, amikor túszul ejtették, és a fogságban ölték meg őket.


Visszatérés: Az izraeli hadsereg pénteken közölte, hogy a lakosok visszatérhetnek Khan Junesz Hamad, Dzsalaa és al-Qarara területére, miután az ottani művelet véget ért.

A hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avicháj Adraee ezredes szerint a korábban evakuált területeket most ismét a humanitárius övezet részének tekintik.


Hamisítás: Az izraeli hadsereg csütörtökön felfedte, hogy a Hamász milyen messzire hajlandó elmenni, hogy megőrizze hatalmát, még akkor is, ha a palesztin lakosság körében csökkenő támogatottsággal kell szembenéznie.

  1. A közvélemény cinikus manipulálása: A Hamász belbiztonsági szervétől származó dokumentumok nyilvánosságra hozatala rávilágít a Hamász azon törekvésére, hogy meghamisítsa a Palesztin Politikai és Felmérési Kutatóközpont (PPFK) által végzett közvélemény-kutatások eredményeit. Ezek az akciók a Hamász szélesebb, baljóslatú stratégiájának részét képezik, hogy erőszakos tevékenységei és vezetése széles körű támogatásának illúzióját keltsék, különösen az október 7-i mészárlást követően.
  2. Kétségbeesés és megtévesztés: A felmérési adatok ilyen meghamisítása nem pusztán propaganda; ez a szervezet elkeseredettségének jele. Miközben a Hamász egyre növekvő kihívásokkal néz szembe mind belül, mind kívül, olyan taktikákat alkalmaz, amelyek olyan erőt és egységet sugároznak, amelyek valójában nem léteznek. Az igazság elferdítésével a Hamász meg akarja őrizni fojtogató erejét a palesztin társadalomban, és éppen azokat az embereket manipulálja, akiket állítólag képvisel.
  3. Veszélyes következmények a nemzetközi közösségre és a globális médiára nézve: A nemzetközi közösség és a globális média a PPFK közvélemény-kutatásait használja a politika, a köztámogatás és a közvélemény felmérésére.
  4. Megjegyzendő: Az eredeti közvélemény-kutatásra az izraeli politikusok és az izraeli média is hivatkozott, bizonyítván, „látható, hogy nincsenek ártatlan emberek Gázában”. A Hamász befolyási kampánya óriási siker volt – egészen addig, amíg az izraeli hadsereg le nem buktatta.

A hadsereg szerint a dokumentumok nem azt bizonyítják, hogy a PPFK együttműködött volna a Hamásszal, hanem azt, hogy a terrorcsoport titkos akciókat folytatott, hogy csalárd módon befolyásolja a közvélemény-kutatások eredményeit.

A dokumentumokból az is kiderült, hogy a meghamisított eredmények szerint a gázai közvélemény nagyobb mértékben támogatja a Hamász október 7-i támadását. Valójában azonban 30,7% nem pedig 71,3% tartotta a Hamász október 7-i invázióját helyesnek.

Az eredeti adatok és a meghamisított számok:

A Hamász közvélemény-kutatások meghamisítására tett kísérlete kettős: Először hatalmának megszilárdítása belsőleg. Másodszor pedig egy kísérlet arra, hogy megmutassa a világnak, hogy Izrael nem képes megnyerni a háborút, és ezzel tűzszünetet kényszerít ki a Hamász felszámolása előtt. Ez a manipuláció egy újabb példája a szervezet ördögi természetének, mivel hazugságokkal és erőszakkal igyekszik tovább erősíteni magát.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Likvidálás Dzseninben, 6 alagút lerombolása Gázában és a Hamász hamisít is first appeared on Új Kelet Live.