Avi/ujkelet.live

A háború 361. napja, Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők kora délután közölte, hogy folytatja támadásait a Hezbollah terrorszervezet ellen Libanonban.

Az elmúlt órákban a vadászgépek a hírszerző szolgálatok irányításával az izraeli hátországra irányított rakétavetőket, fegyvereket tároló épületeket és egyéb katonai infrastruktúrákat támadtak.

Mindeközben körülbelül 15 rakétát lőttek ki Libanonból Felső-Galileára, melyek nyílt területeken landoltak. A becsapódások következtében tűz keletkezett a térségben, tűzoltókat vezényeltek a helyszínre.

12:12-kor körülbelül 15 rakétát lőttek ki Libanonból Nyugat-Galileára, melyek nyílt területeken landoltak.


Rossz időzítés: Egy magas rangú izraeli tisztviselő a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak reagált az amerikaik szárazföldi hadművelet előtti nyilvános nyilatkozataira: ,,Nem tetszett nekünk, a kiszivárogtatások veszélyes lépések voltak, veszélyeztették a harcoló erőket. Ezt annak ellenére tették, hogy az Egyesült Államok támogatja a műveletet, de számunkra egyértelmű, hogy az Egyesült Államok aggódik – ezért kiszivárogtatták a műveletet, hogy megpróbálják korlátozni”.

A forrás szerint nem jöhet létre diplomáciai megoldás a művelet befejezése előtt, melynek a hatóköre változhat.


Változás: A Hezbollah terrorszervezet reggeli nagy hatótávolságú rakétákkal végrehajtott támadása után a Polgárvédelmi Parancsnokság délután új gyülekezési korlátozásokat vezetett be, melyek Közép-Izraelt (beleértve Tel Aviv nagyvárosi területét), valamint Jeruzsálemet és Szamáriát is érintik.

Az új irányelv a szabadban 30 főre, bent 300 főre korlátozza a gyülekezést, a munkahelyek és az iskolák akkor működhetnek, ha van megfelelő menedékhely a közelben, mely időben elérhető.


Júdea és Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határrendészet erői folytatják vasárnap este indított terrorelhárító műveletüket a szamáriai Sechemben (Palesztin Hatóság területe).

A Kfír-dandár hírszerzési irányítással reggel likvidálta Abed Sahin terroristát, aki terrorcselekményeket és lövöldözéseket tervezett és hajtott végre az izraeli erők ellen Júdeában és Szamáriában, a közelmúltban pedig azon dolgozott, hogy egy terrorsejtet toborozzon további terrortámadások végrehajtására Sechem térségéből. A csapatok lefoglalták a terrorista fegyverét.

A Duvdevan kommandós egység harcosai letartóztattak két keresett palesztin a Balata menekülttábor egyik épületében, ahonnan tüzet nyitottak rájuk. A harcosok viszonozták a tüzet, az egyik terroristát megölték, a másikat pedig megsebesítették.

A csapatok eddig robbanóeszközöket, egy pisztolyt, lőszert és fegyveralkatrészeket találtak polgári területeken, köztük egy kávézóban és a környék üzleteiben.

Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Ma reggel a csapatok befejezték a hadműveletet a Binjámin régióban lévő Szilwad faluban, mely során hat keresett személyt tartóztattak le.

Ezenkívül az éjszaka folyamán két fegyvert is elkoboztak Bani Na’im palesztin faluban, Júdeában.

Miközben Sechemben a Balata menekülttáborban tűzharcban terroristákat likvidáltak, a Duvdevan egység egyik harcosa súlyosan megsérült, kórházba szállították orvosi ellátásra. Rajta kívül még három Duvdevan-harcos közepesen súlyosan megsérült, kórházba szállították őket. A sérültek családjait értesítették.

The post Helyzet a frontokon, és változás az utasításokban first appeared on Új Kelet Live.