Avi/ujkelet.live

A háború 368. napja, északi front: Dél körül mintegy 25 rakétát lőttek ki Libanonból Tverirára. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, de voltak becsapódások is. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Később több hullámban megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Haifán és környékén. A hadsereg szerint több mint 100 rakétát lőttek ki Libanonból, mely a Hezbollah részéről a legkomolyabb támadásnak minősül Haifa és környéke ellen.

A lövedékek többségét elfogták a légvédelmi rendszerek, de több helyszínen becsapódásokról számoltak be, számos házban károk keletkeztek. A Magen David Adom mentőszolgálat szerint egy 70-es éveiben járó nő közepesen súlyos repesz okozta sérüléseket szenvedett Haifán.


Észak Nyilai: A rakétatámadások fényében az izraeli hadsereg közölte, légitámadásokat hajt végre a Hezbollah célpontjai ellen Bejrútban.


Szárazföldi manőver: Dél-Libanonban a Golani-dandár harci csapatának szárazföldi művelete során az erők lokalizáltak egy harci létesítményt, mely a határ közelében lévő északi településekre nézett, jelentette a hadsereg kora délután.

A katonaság szerint a katonák egy olajfaligetben egy Izraelre irányított megtöltött aknavetőt, lőszert, alagút-infrastruktúrát és pihenőhelyeket találtak a Hezbollah operatívjai számára.

A szomszédos otthonban pedig egy fegyverraktárat találtak, benne lőfegyverekkel, páncéltörő rakétákkal és egyéb felszerelésekkel.

A hadsereg szerint a helyszíneket izraeli katonák lesből való megtámadására és észak-izraeli városok rakétázására használták volna.


Déli front: A 162. hadosztály csapatai az elmúlt nap során mintegy 20 Hamász terroristát öltek meg az új hadművelet során Dzsabaliában, a Gázai övezet északi részén.

A 401. páncélosdandár erői megsemmisítettek egy fegyverraktárt, és sok fegyvert találtak, köztük gránátokat és Kalasnyikovokat.

A 460. dandár harcosai terroristákat likvidáltak egy épületben, ahonnan páncéltörő rakétát lőttek ki az erőkre, és további fegyvereket találtak.

Mindeközben a Gázai övezet középső részén a 252. hadosztály célzott razziákkal terror-infrastruktúrák megsemmisítésén és a terroristák likvidálásán dolgozik.

A 14. dandár az elmúlt nap során dandár-szintű műveletet indított al-Bureidzsben, ahol a csapatok terror-infrastruktúrákat semmisítenek meg és terroristákat ölnek meg.

A Nahal-dandár csapatainak műveletei közben egy vadászgép hírszerzési információk alapján csapást mért egy épületre, melyből egy terrorsejt a terepen lévő erők ellen készült fellépni.

A hadsereg továbbra is jelen van a dél-gázai Rafahban és az egyiptomi-gázai határ mentén futó Philadelphi-folyosón.

Szintén az elmúlt nap folyamán a légierő mintegy 70 terrorcélpontot támadott a Gázai övezetben.


Likvidálások: A hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat kedden közölte, hogy a Hamász három terroristája, akik részt vettek az október 7-i támadásban, meghalt az elmúlt napokban végrehajtott izraeli légicsapásokban.

A katonaság szerint szeptember 30-án Gázaváros egyik iskolájába beépített Hamász parancsnoki helyiség elleni csapás több Hamász-operatívot, köztük Muhammad Rafait is megölte.

Rafai részt vett október 7-én a Kfar Azzában és Nahal Ozban végrehajtott mészárlásokban, és a háború során részt vett az izraeli csapatok elleni támadásokban.

Egy másik légicsapás október 1-jén megölte a Hamász két terroristáját, Muhammad Zanunt és Basszel Akharszt, akik szintén részt vettek az október 7-i támadásban.

The post Több mint 100 rakéta Haifára irányítva és déli front first appeared on Új Kelet Live.