ujkeletlive

Az október hetedikei Hamász mészárlások egyik túlélőjét holtan találták otthonában, Sirel Golan 22. születésnapján vetett véget életének

Családja szerint a Nova zenei fesztivál résztvevői elleni terrortámadás során átélt szörnyű események poszttraumás kezelésére nem kapott megfelelő segítséget az állami hatóságoktól.

Sirel szeretteivel töltötte volna 22. születésnapját, ehelyett élettelenül találtak rá Netanja melletti otthonában. Szülei és négy testvére gyászolja.

Párjával együtt azon kevesek közé tartozott, akiket sikerült élve kimenekíteni, miközben a Hamász terroristái a résztvevők többségét  lemészárolták, vagy elhurcolták a gázai övezetbe. Sirel egyik testvére, Ejál elmondása szerint az egész család összefogott megmentése érdekében, végül egy rendőrnek sikerült kimenekíteni. Az átélt szörnyűségeket egyedül azonban nem tudta feldolgozni, kétszer is kórházba került, de családja szerint hivatalosan soha nem ismerték el az október hetedikei támadások poszttraumás áldozataként.

Sirel halála ébresztő az állam számára, üzente Ejál, és arra szólította fel a hatóságokat, hogy javítsák a trauma túlélőinek kezelését a hasonló tragédiák megelőzése érdekében.

Izrael Állam kétszer is megölte a húgomat. Egyszer októberben, mentálisan, másodszor pedig ma, a 22. születésnapján, fizikailag,”- tette hozzá, és a 12-es csatornának nyilatkozva felidézte, hogy édesanyja korengedményesen ment nyugdíjba, hogy a lánya mellett lehessen. A család mindig mellette volt, kivéve azt a rövid időt, amikor úgy döntött, hogy véget vet az életének.

A ZAKA szóvivője, Jiszrael Haszid a médiában megjelent nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Sirel esete nehéz és összetett volt. A helyszínre érkező Zaka netanjai önkéntesei „tisztelettel kezelték az elhunytat, és álltak a családtagok mellett  ebben a fájdalmas és nehéz időszakban.”

A Jóléti és Szociális Szolgáltatások Minisztériuma közleményben fordult az érzelmi vagy mentális támogatásra szoruló túlélőkhöz, hogy kérjenek segítséget a 24 órás [118] forródróton, vagy az interneten keresztül. A minisztérium szerint „a nemzeti biztosítási ügynökségekkel, és más partnerekkel, köztük a Nova egyesülettel együtt a legkülönbözőbb formában nyújtanak segélycsomagot és támogatást a túlélőknek.”

The post Holtan találták a Nova fesztiválon történt mészárlások egyik poszttraumás túlélőjét first appeared on Új Kelet Live.