Avi/ujkelet.live

A háború 385. napja: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy öt tartalékos katonája a 8. páncélosdandár 89. zászlóaljából elesett az éjszakai harcok során Dél-Libanonban.

Dan Maori őrnagy Beit Jichak-Sa’ar Heferből 43 éves volt; Alon Szafrai százados Jeruzsálemből 38 éves volt; Omri Lotan zászlós Bat Heferből 47 éves volt; Guy Idan zászlós Somratból 51 éves volt és Tom Szegal törzsőrmester Ein HaBeszorból 28 éves volt.

A hadsereg kezdeti vizsgálata szerint a katonákat egy Hezbollah-rakéta találta el egy dél-libanoni falu épületében, ahol a csapatok a műveleteiket végzeték.

Négy másik katona súlyosan megsérült ugyanebben az incidensben. Kórházba szállították őket, családjaikat értesítették.


Védekezésben: Hajnali 1-kor az izraeli hadsereg közölte, hogy egy keletről Izrael felé tartó ,, gyanús légi célpontot” azonosított a Vörös-tenger térségében. A célpont nyílt területen landolt, mielőtt még behatolt volna Izrael területére.

Reggel 6:46-kor aktiválódtak a szirénák Wadi Ara, Menase és Karmel térségében. A hadsereg egy rakétaindítást azonosított Libanonból, melyet elfogott légvédelem.

9:02-kor öt rakétával támadták Libanonból Felső-Galileát és a Haifa-öböl térségét, a lövedékek egy részét elfogták, a többi nyílt területeken landolt.


Észak Nyilai: Az izraeli hadsereg csütörtök este kiürítési parancsot adott ki öt épületre Bejrút déli külvárosában, a Hezbollah létesítményei elleni légicsapások előtt. A hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee ezredes felszólította a szóban forgó célpontok közelében tartózkodókat, hogy távolodjanak el tőlük legalább 500 méterre.

A libanoni állami média fél órával később közölte, hogy ismét légicsapások célozzák a Hezbollah Dahiehként ismert fellegvárát a fővárosban.


Likvidálás és szárazföldi manőver: A Hezbollah elit Radwan Erőjének dél-libanoni Ajtarun régióért felelős parancsnoka meghalt egy közelmúltbeli légicsapásban, melyet a 91. hadosztály irányításával hajtottak végre, jelentette a hadsereg reggel.

Abbász Adnan Maszlem felelt az izraeli csapatok és közösségek elleni számos rakétatámadásért Ajtarun térségéből.

Az elmúlt nap során az Alexandroni-dandár csapatai likvidáltak számos terroristát és terror-infrastruktúrákat valamint katonai épületeket semmisítettek meg, melyek a Hezbollah terrorszervezethez tartoztak.

Az elmúlt nap folyamán a légierő körülbelül 200 Hezbollah-célpontot támadott Libanonban. A 146. hadosztály Dél-Libanonban több mint 50 terror-infrastruktúrát, páncéltörő rakétaállást és katonai épületeket támadott. A 98. hadosztály csapatai azonosítottak egy terrorsejtet és tüzet nyitva megölték őket. Továbbá a csapatok találtak egy megtöltött Kornett rakétaindítót és megsemmítették.


Déli front: A 162. hadosztály folytatja műveleteit az észak-gázai Dzsabaliában, a csapatok az elmúlt nap során megöltek több tucat terroristát, terror-infrastruktúrákat semmisítettek meg és sok fegyvert találtak. A műveletek során a csapatok azonosítottak egy becsapdázott autót és mellette több terroristát, az erők megtámadták és megölték a terroristákat.

A 252. hadosztály az övezet középső részén, míg a Gázai Hadosztály a dél Rafahban célzott rajtaütéseket hajt végre. A csapatok az elmúlt nap során megöltek számos terroristát közelharcokban és légicsapások irányításával. Az erők lerombolták a Hamász számos terror-infrastruktúráját és rakétavetőjét.


Kísérlet: Telepes aktivisták egy csoportja az éjszaka áttörte az izraeli hadsereg biztonsági akadályát a Gázai övezet határán.

A hadsereg szerint a gyanúsítottak behatoltak egy izraeli ütközőzónába, de az incidens közepette nem léptek be Gáza területére.

A helyszínre vezényelt katonák őrizetbe vették a gyanúsítottakat, visszavitték őket Izraelbe, majd átadták őket a rendőrségnek.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post További 5 katona elesett Libanonban, likvidálás, behatolási kísérlet Gázába first appeared on Új Kelet Live.