Kávézni tudni kell. Igaz egy útszéli automatából is engedhetünk egy feketés löttyöt, de az nem az igazi. Valamikor a soha nem volt békebeli időkben a fekete leves ívásnak rituáléja volt. Egymást érték a kellemes hangulatot árasztó kávézók, az árnyas teraszokkal. Ahol egy szimpla és egy pohárka víz mellett akár órákat lehetett elmélkedni, nézelődni. Az élet bölcsességein töprengeni.
Régi, nagyoktól elorzott igazság, rövid az élet ahhoz, hogy rossz kávét igyunk. Egy kollégám emlékezetes távoli tévériportja után tudtuk meg, hogy milyen is a jó kávécserje és mennyire fontos a pörkölés szisztémája. S az se mindegy, hogy főzzük, lefőzzük vagy miként készítjük. Pelle Edit, a kávésok mindent tudója , a Caffe Brando Nord tulajdonosa az első számú beszállítója a régió vendéglátósainak. A legkiválóbb olasz krémes kávékhoz illő pörkölési technikával itthon állítják elő a legkeresettebb alapanyagot. A cége választékában számos más a kávézáshoz való vendéglátós alapanyag is megtalálható. Aki úgy gondolja, hogy az üzletének a forgalmát egy igazi kávéval akarja fellendíteni már is hívhatja Editet. A Caffé Brandos Pelle Editet.