A lecsókrémleves úgy függ össze a bűnmegelőzéssel, mint a pénztárca a kézi táska zipzárjával, tehát szorosan. Séf-őrnagy bűnmegelőzési ajánlásaival nemcsak jót ehet, hanem értékeivel is jót tehet.
A nyár kihagyhatatlan étke a lecsó, kis csavarral pedig a lecsókrémleves. A hozzávalókat rendszerint a piacokon szerezzük be. A piaci vásárláshoz nyújt stílszerű vagyonvédelmi receptet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. A gasztroblogger Séf-őrnagy bűnmegelőzési receptje szó szerint pénztárcabarát.
A pénztárcabarát lecsókrémleves
- 3 paprika,
- 2 paradicsom,
- 2 hagyma,
- 2 szelet füstölt bacon,
- 1 dobozos hámozott paradicsom,
- 10 dkg szalámi vagy kolbász,
- só,
- bors,
- cukor,
- 7 dl víz,
- 1 kanál zsiradék,
- 1 tojás a csigának
Igaz, a kolbász szorosan hozzátartozik a lecsóhoz, mint vásárláskor a táska hozzánk. Csomagjainkat ne hagyjuk felügyelet nélkül a piacon, kézitáskánkát tartsuk szorosan magunk előtt.
Első lépésként a bacont összevágva lepirítjuk, majd a felaprózott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk.
Második lépésként beleszórjuk a kockára vágott paprikát, és kissé megsózzuk. A piacon vásárolt paprikánál feltétlen figyeljünk pénztárcánkra, legyen az mindig kezünk ügyében, és ne vigyünk a vásártérre túlzott pénzmennyisséget, ahogy a lecsókrémleves sózásánál: csak pont annyit, amennyi kell.
Harmadik lépésként a hagymára és a baconre rátöltjük a karikára vágott kolbászt vagy ízlés szerint a szalámit. Igaz, a kolbász szorosan hozzátartozik a lecsóhoz, mint vásárláskor a táska hozzánk. Csomagjainkat ne hagyjuk felügyelet nélkül a piacon, kézitáskánkát tartsuk szorosan magunk előtt.
Negyedjére a kerek paradicsomot felkockázva belezúdítjuk a lábasba, amit lefedünk, és tovább főzünk. Kisvártatva a hámozott paradicsomkonzervvel fokozzuk az ízhatást, amit tovább turbózunk borssal, sóval, és cukorral, azért hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.
Hatodik lépés a víz adagolása. Fél óra sem kell hozzá (20-25 perc), hogy a hozzávalókat összefőzzük, majd botmixerrel összetörjük. A leveshez vizet öntünk még, ha túl sűrű az állaga.
A hetedik egy tojás legyen. S, amilyen óvatosan bánnunk a tojással, olyan figyelemmel legyünk értékeink védelmére is! Az egy tojásból sütött, és feltekert, csigákra formázott omlettet a tányérra rakjuk, majd a levest mellé merjük.