Avi/ujkelet.live

A háború 303. napja: A Polgárvédelmi Parancsnokság vasárnap este bejelentette, hogy befejezte egy új rendszer tesztelését, amely a tartózkodási helyen alapoló lakosságot figyelmeztető üzeneteket küld.

Az új rendszer a Cell Broadcaston alapul, a közlemény megjegyzi, sok országban használnak hasonlót. A rendszer ,,lehetővé teszi üzenet fogadását nagyszabású vészhelyzetekben, például Izrael elleni rakétatűz esetén”.

A „személyes üzenet” aktiválásakor a fenyegetett területen tartózkodó összes mobiltelefon-tulajdonosnak azonnal üzenet jelenik meg a mobil képernyőjén, amelyet figyelmeztető hang kísér:

A figyelmeztetések alkalmazás telepítése jelennek meg a felhasználó telefonján. A fenti illusztráló videó felszólitja a felhasználót, hogy azonnal menjen a védett helységben/óvóhelyre és maradjon ott további utasításig.

A rendszer nem váltja le a Polgárvédelmi Parancsnokság alkalmazását vagy a fizikai szirénákat, hanem ,,nagyszabású meglepetésszerű vészhelyzetekre” szánják.

,,Az üzenet megkapásakor, be kell tartania a Polgárvédelmi Parancsnokság utasításait – életeket mentenek” – hangsúlyozta a közlemény.

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este fél 7-kor sajtótájékoztatót tart.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post A hadsereg új figyelmeztető rendszere mobilra küld üzenetet vészhelyzet esetén first appeared on Új Kelet Live.