Avi/ujkelet.live

A háború 318. napja: Számos ,,gyanús légi célpont”, valószínűleg drón lépett be reggel Libanonból Nyugat-Galilea területére. A légvédelmi rendszerek egy részüket elfogták, míg a többi Ja’ara területén csapódott be.

Továbbá tíz rakéta landolt nyílt területeken Zar’it közösségben, sérülés nem történt.

Tegnap este izraeli vadászgépek a Hezbollah terrorszervezet katonai épületeit támadták a dél-libanoni Ajta as-Sab, Beit Lif és Hula térségében.


Riport: A Hezbollah terrorszervezethez köthető Al Mayadeen libanoni hírügynökség az éjszaka arról számolt be, hogy a Hezbollah ,,rakétákkal és tüzérségi lövedékekkel” támadta a libanoni területre behatolni próbáló izraeli katonai erőket.

Az izraeli erők állításuk szerint az ország déli részén fekvő Ajta as-Sab falutól nyugatra lévő erdőben próbáltak bejutni libanoni területre.

A riport szerint a csapatok visszavonultak Izraelbe.


Robbanás Tel Avivban: Egy magas rangú rendőrségi forrás hétfőn reggel azt mondta, hogy a feltételezés szerint a dél-tel-avivi bombarobbanás, amelyben egy 50 éves férfi, akinél a bomba volt, meghalt, terrortámadás volt.

A robbanás tegnap este, egy eleve feszült időszakban sokkolta a környék lakóit. A tel-avivi körzet parancsnoka a helyszínen azt nyilatkozta, hogy a halott nem ,,egy ártatlan állampolgár”, és robbanószerkezet volt nála.

A robbanás előtti környékről készült felvételen egy sötét inget és farmert viselő férfi látható, kék táskával és szemüvegben, amint egy közeli utcán sétál. Nyilvánvalóan a robbanás gyanúsítottja, aki a helyszínen életét vesztette.

A körzeti parancsnok szerint ,,este 20 órakor több tucat hívás érkezett a forródróthoz, hogy hangos robbanást hallottak Tel-Avivban, a Lechi utcában. Az erők egy megcsonkított testet és robbanás nyomait vették észre a falon.”

A biztonsági szervezet ma reggel megerősítette azt az értékelést, hogy az eredetileg bűnügyi hátterűnek gyanított szokatlan esemény sikertelen terrortámadási kísérlet volt.

Az eset kivizsgálását a Sabak belbiztonsági szolgálat vezeti, és az éjszaka folyamán jelentős előrelépés történt a terrortámadási kísérlet kivizsgálásában. A nyomozás minden részletére hírzárlatot rendeltek el.

,,99%, hogy terrortámadás volt” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője a katonai rádiónak reggel. A gyanúsított, aki tegnap este a robbanószerkezettel sétált, feltehetően Júdeából és Szamáriából való. ,,Csoda, hogy nem a közeli zsinagógában vagy a közeli bevásárlóközpontban történt a robbanás. Ez a tegnap esti esemény több tucat ember halálával is végződhetett volna.”

Utoljára 2023. szeptember 15-én számoltak be szokatlan és megmagyarázhatatlan robbanásról Tel-Avivban, a Jarkon Parkban, amit akkor szintén sikertelen terrortámadásnak gyanítottak. Még ezt megelőzően, ugyanazon év március 13-án a Hezbollahnak sikerült bejuttatnia Izraelbe egy terroristát a Radwan haderőből, aki egy nagy bombát helyezett el a Megiddo csomópontnál. A terroristát a Jamam ölte meg, mielőtt visszatért volna Libanonba.

The post Dróntámadásra ébredve, a tel-avivi robbanás 99%, hogy terrortámadás volt first appeared on Új Kelet Live.