Avi/ujkelet.live

A háború 354. napja, Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők délután közölte, hogy célzott légicsapást hajt végre Bejrútban.

Védelmi források az izraeli médiának azt nyilatkozták, hogy a célpont Bejrút Dahieh kerületében a Hezbollah terrorszervezet rakéta egységének a parancsnoka volt.

A ibanoni Al-Dzsadid öt halottról és tizenegy sérültről számolt be.

  • Emlékeztető: Bár tegnap a likvidálására tett kísérlet kudarcot vallott, az izraeli tisztviselők biztosak abban, hogy a Hezbollah terrorszervezet déli frontjának parancsnoka, Ali Karaki abban a bejrúti épületben volt, melyre csapást mértek, és megsérült, jelentette reggel a katonai rádió.
  • Ibrahim Aqiltól eltérően, ezúttal az épület egyik emeletét vették célba, a föld felett, ahol tudomásuk szerint Karaki tartózkodott. A vadászrepülőgépek 3-4 viszonylag kis lőszert dobtak le, amelyek célzottan a szóban forgó emeletet támadták, anélkül, hogy az egész épületet összeomlasztották volna.
  • Izraelben úgy döntöttek, hogy nem omlasztják össze teljesen az épületet, attól tartva, hogy ezzel más közeli épületek is összedőlnének. Az előző támadásban, amelyben Aqilt likvidálták, egy közeli épület összeomlott, mert megsérült a föld alatti alapja. Így ezúttal nagyobb körültekintéssel tervezték meg a támadást.
  • Egy biztonsági forrás szerint az épület, ahol Karaki tartózkodott Dahiehben, többnyire ki volt ürítve. Vagyis ha az egész épület össze is dőlt volna, nem járt volna tömeges civil áldozatokkal.

Harmadik kör: Az izraeli hadsereg délután befejezte harmadik kör légicsapását a Hezbollah ellen Libanonban. A célpontok között olyan épületek voltak, melyeket a Hezbollah fegyverek tárolására használt valamint egyéb katonai infrastruktúrák.

A művelet során drónnal megsemmítették a rakétakilövőt, mellyel öt rakétát lőttek ki a Karmel-hegyre. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, az egyik elfogó darabjai könnyebben megsebesítettek egy tartalékos katonát az Eljakim-csomópontnál.

Továbbá a légvédelem elfogott egy drónt, mely Libanonból belépett Nyugat-Galilea területére. Sérülés nem történt. Röviddel később öt rakétát lőttek ki ugyanerre a területre, a légvédelmi rendszerek elfogták egy részüket, de voltak becsapódások.

A likvidálási kísérlet után aktiválódtak a szirénák Cfáton és környékén. Sérülésről nem érkezett jelentés.


Adatok: Az elmúlt nap során a légierő vadászrepülő századai több száz bevetést hajtottak végre Libanonban, a fenyegetések elhárítása és a Hezbollah terrorszervezet képességeinek károsítását érdekében, és mintegy 2000 lőszert dobtak le körülbelül 1500 terrorista infrastruktúrára Dél-Libanonban valamint az ország mélyén.


Folytatása következik: Az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy a ma reggeli helyzetértékelés végén kijelentette, hogy a Hezbollahnak nem jár szünet, és a hadsereg fel fogja gyorsítani a libanoni terrorcsoport elleni akcióit.

,,Nem szabad szünetet adni a Hezbollahnak. Teljes erőnkkel folytatnunk kell a munkát” – mondta a hadsereg nyilatkozata szerint. ,,Ma felgyorsítjuk a támadó hadműveleteket, és megerősítjük az összes egységet. A helyzet folyamatos intenzív fellépést igényel minden fronton”.

The post Légicsapás Bejrútban, a célpont a Hezbollah rakéta egységének parancsnoka first appeared on Új Kelet Live.