Avi/ujkelet.live

Észak Nyilai: Az izraeli légierő szombaton Bejrútban likvidálta a Hezbollah terrorszervezet közepes hatótávolságú rakétaegységének parancsnokát, jelentette be a hadsereg ma délután.

Eid Hasszán Nasar a Hezbollah „veterán parancsnoka” volt, és „központi tudásforrás volt a rakéták területén”.

A hadsereg tájékoztatása szerint korábban a föld-föld rakétaegység vezetőjeként, valamint a Badr regionális egység helyetteseként szolgált.

A Hezbollah vezetőségének nagy részét, köztük a rakétaosztályának parancsnokát, Ibrahim Qubaiszit is likvidálta Izrael az elmúlt héten. A részleg többi vezető parancsnoka szintén halott.

A hadsereg továbbá közölte, hogy a közelmúltban Libanonban végrehajtott légitámadások során közepes hatótávolságú, akár 200 kilométert is elérő rakétákra is csapást mért.


Nemcsak a Hezbollah: A légierő az éjszaka támadást hajtott végre Bejrútban, megölve a Népfront Palesztina Felszabadításáért terrorszervezet libanoni parancsnokát és legalább két másik operatívját.

A hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat szerint Nidal Abd al-Aal részt vett terrortámadások tervezésében és előmozdításában Júdea és Szamáriában. Ő állt a 2023 márciusi Beitar Illit telepen egy buszon elhelyezett bomba mögött, valamint ugyanabban a hónapban a palesztin Huwarában elkövetett lövöldözős terrortámadás mögött, amelyben két katona megsebesült.

Rajta kívül Imad Odeh, a terrorszervezet egyik katonai parancsnoka és egy másik operatív, Abdelrahman Abd al-Aal meghalt a csapásban.

The post Likvidálások Libanonban first appeared on Új Kelet Live.