Ne feledjék – a hétvégén csülökfesztivál lesz Mezőzomboron.
A töltött káposzta, a kocsonya és a lecsó már foglalt. Akik korábban már jártak ezen az össznépi lakomán tutira mennek az idén is. A hírek szerint a környéken már készülnek a csülök mester szakácsai. Itt minden a csülökről szól majd. Amit jómagam kedvelek – a hernádvécsei csülökgulyást. Főtt csülök házi kenyérrel mustárral ugyancsak jó. A Pékné módra meg fenséges ha elegendő hagymával dúsítják.
Igaz, hogy ebben a melegben szó se lehet kocsonyáról, de zimankóban erre is jó a szegény disznó patája. S ki ne feledjem, hogy sólethoz, főleg a májbabhoz nélkülözhetetlen a füstölt csülök.
Jó étvágyat mindenkinek – Zomboron találkozunk. Miskolchoz közel van és a hírek szerint a szomszédos országokból is sokan készülnek a gasztronómiai parádéra.