Újságírók kvaterkáztak az Avason

 

 

Miskolc sokrétű látnivalóival és az Avasi Kvaterka programjaival ismerkedtek az elmúlt hétvégén városunkba érkező újságírók.

 

A májusi Avasi Borangolás felvezetőjeként a múlt hétvégi Avasi Kvaterka jó apropót szolgált arra, hogy egy újságíró csapat megismerhesse Miskolc színvonalas értékeit, és az avasi pincesorokat egyre gyakrabban benépesítő boros programokat. A csoport résztvevői országosan ismert közéleti, illetve kifejezetten borgasztronómiai médiumoktól érkeztek.

 

A várossal való ismerkedést Miskolc egyik legismertebb vendéglátóhelyén, a Végállomás bistro&wine-ban kezdték. A közel múltban Michelin tányér ajánlást kapó étterem elkötelezett a minőségi vendéglátás iránt, hangsúlyosan Miskolc környéki alapanyagokat használ és úttörő módon a Bükk ehető növényeiből is készít különleges fogásokat. A minőségi ebédet egy élménydús miskolctapolcai program követte. Az Avalon Park sokrétű szolgáltatásait ismerhették meg az újságírók és a vállalkozó szelleműek átélhették az elektromos gokart okozta adrenalinfröccsöt is. Az élmények gyűjtése a belvárosban folytatódott, ahol az idén fennállásnak 200. évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház kulisszái mögé tekinthettek be a résztvevők. A jubileumi évben rengeteg különleges előadással készül a színház, jövő héten kezdődik a Horizont Nemzetközi Kortástánc Fesztivál és a 10. Színházi Olimpia vendégelőadásai is színesítik az ünnepi év programjait.

 

A színes délutáni programok után az Avasi Présházban a Borangolás és a Kvaterka szervezői mutatták be az egyre népszerűbbé váló bor-gasztronómiai eseményeket. Az elméleti ismerkedés után az Avasi Kvaterka már zajló Mélyvölgyi forgatagába vethették be magukat az újságírók, akik maguk is megbizonyosodhattak arról, hogy kiváló borok kerülnek ki a Bükki borvidékről és fantasztikus hangulata van az avasi pincesoroknak.