Avi/ujkelet.live

A háború 335. napja: Az európai titkosszolgálatok zsidó intézményeket célzó iráni támadásokat hiúsítottak meg Franciaországban és Németországban, jelentette csütörtökön a Der Spiegel.

A riport szerint Irán a közelmúltban bűnszervezetekből toborzott elemeket terrortámadások végrehajtására. A gyanú szerint egy terrorsejt már gyújtogatásokat hajtott végre Franciaországban, és Teherán megbízásából kémkedett németországi célpontok után. A sejt egyik tagját nemrég tartóztatták le Franciaországban.

Egyebek mellett a gyanúsított februárban Berlinben járt, hogy kémkedjen egy ügyvéd után, aki izraeli ügyfeleket képvisel. Kétszer járt Münchenben, ahol egy Izraelhez szorosan kötődő izraeli család után kémkedett. A területet a mobiltelefonja kamerájával rögzítette.

A terrorsejt vezetője egy lyoni kábítószer-kereskedő, a sejt pedig négy izraeli tulajdonú cég elleni gyújtogatásért felelős december 28. és január 3. között Dél-Franciaországban.

Reggel lövéseket adtak le Izrael müncheni konzulátusa közelében. A rendőrség ártalmatlanította a támadót, a német belügyminiszter pedig bejelentette, hogy meghalt.

Helyi riportok szerint a gyanúsított egy hosszú fegyverrel érkezett a konzulátus melletti náci dokumentációs központhoz, és tüzet nyitott egy rendőrségi posztra. Két lövést adott le. A rendőrök viszonozták a tüzet, és eltalálták.

A német belügyminiszter később megerősítette, hogy az izraeli konzulátus volt a támadás célpontja. A müncheni rendőrség szóvivője szerint a gyanúsított egy 18 éves osztrák állampolgár volt.

Ma van az izraeli sportolók müncheni lemészárlásának 52. évfordulója.

The post Iráni támadásokat hiúsítottak meg zsidó célpontok ellen Európában first appeared on Új Kelet Live.