Avi/ujkelet.live

A háború 353. déli front: Izrael számos holttestet hozott ki a Gázai övezetből, amelyeket az Igazságügyi Orvostani Intézetben megvizsgáltak, hogy nem Jechíje Szinwar maradványai-e, és mint kiderült, egyik sem volt az, jelentette a katonai rádió hétfőn.

Tegnap a Maariv és a KAN közszolgálati műsorszolgáltató riporterei arról számoltak be, hogy az izraeli biztonsági szervezet vizsgálja annak lehetőségét, hogy a Hamász vezetője, Szinwar meghalt a légierő Gázai övezetben végrehajtott egyik támadásában. Az ok: Szinwar egy ideje nem lépett kapcsolatba bizalmasaival.

Az izraeli hadsereg szóvivőjét, Daniel Hagari ellentengernagyot ma reggeli sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy valóban megölték-e Szinwart Gázában: ,,Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, nincs információm arról, hogy meghalt” – mondta.

A 12-es csatorna jelentése szerint a biztonsági szervezetben vita van Szinwar likvidálásának lehetőségével kapcsolatban. A katonaság hírszerzési részlege azt állítja, hogy nincs az élők között, de erre nincs elég bizonyítékuk. Másrészt a Sabak belbiztonsági szolgálat nem ért egyet velük, és úgy véli, hogy él.

Október 7. óta dolgozik a katonai hírszerzés és a Sabak speciális csapata a ,,Szinwar Projekten”, és több ponton is közel kerültek hozzá, de valójában Izraelben nem tudják, hol van a legnagyobb zsidó tömeggyilkos a holokauszt óta.

The post Nem Szinwar holttestét találták meg first appeared on Új Kelet Live.