Hogyan bilincseljünk szabályosan – mire figyeljen a főnök, ha már oda tették- biztosabb a hátrakulcsolásos

Figyelem, bizonyára vannak polihisztorok is az Olvasóim között. Így ha valamiben tájékozatlan vagyok, megkérdezem. Mai kérdésem, hogy a hatóságok mikor milyen szabályok szisztéma szerint alkalmazzák a bilincselést. Mi a jogszerű az előre vagy a hátra tett kézzel való karperec között van e különbség. Nyílván akit hátracsavart kézzel tesznek ártalmatlanná az jobban megsinyli a szabadsága elvesztését. Ki tudja elmagyarázni, mi a helyes a gyakorlatban és van e különbség a kétféle módszer között. Tapasztalatból mondom a hátratett kezű megoldás a kellemetlenebb, utána hetekig ki volt fordulva a vállam.

Van e különbség nők, fiatalkorúak vagy idősek megbilincselésénél? Vagy ebben a előre hátra szisztémában a rendészek saját maguk döntenek?

Másik kérdésem az sokkal egyszerűbb, pragmatikusabb. Ha egy olyan félkatonai szervezetnél mint a rendészet, az egyik alkalmazott csaknem minden nap egy fizikai, testi kényszer alkalmazásával járó intézkedést végez, feltünik e a túlbúzgósága a vezetőknek.

A szolgálati előljárónak.  Vajon nem gyanús e számára, ha az ilyen kolléga egymaga több erőszakot alkalmaz a feladata teljesítése során mint másik tíz társa. Az természetes, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki vérméséklete szerint viselkedeik úgy a privát mint a szolgálati idejében, de a hiperaktivitás nem jelenthet előnyt. Mi a véleményük az ilyenről, kötelessége e a vezetőnek az ilyenre felfigyelni vagy rá se  kell rántania  az ilyen jelenségekre.